følg oss på FACEBOOK! www.facebook.com/englerom

onsdag 21. november 2012

Litt om: NYE BØLER KIRKE

Nye Bøler kirke
Etter en åpen internasjonal arkitektkonkurranse i 2004, ble forslaget med motto: "Punctus contra punctum" valgt som vinner. Bak forslaget står Hansen/Bjørndal arkitekter AS og Trifolia Landskapsarkitekter DA. Den nye kirken blir plassert delvis der den gamle kirken lå. Anlegget blir i tre deler, hvor kirkesalen blir liggende mot syd, en konfirmantsal i midten og et lite kappel i nord.
(fra WIKIPEDIA)
 
Bøler kirke under åpningsukenBøler kirke under åpningsuken
Foto i lysbildeserie: Harold Leenderts
Les mer
Utsmykning i barnekapellet
Kunsten i Bøler kirke
Betongutsmykking - ide og utføring

På flere måter har Benedikte Thallaug Wedset satt sine spor i Bøler kirke. Hennes firma BRUKdesign har deltatt i idéutvikling, planlegging og bygging av nye Bøler kirke. Hun har som designer og konsulent bidratt i arbeidet med betonggulvene og alterpodiet. I tillegg er hun kunstneren av betongkunsten i sidealter og barnekapellet.
Les mer
Når menigheten på Bøler går den nye Bøler kirke i møte vil de bli tatt godt imot av landskapet omkring og gitt en omfavnende velkomst. Utformingen av kirkeanlegget har fokusert på det å ønske velkommen og det å skape en inkluderende ramme rundt et aktivt menighetsliv.
Les mer
Kunstverket "Barnet" er første som møter dem som kommer i Bøler kirke
Kunsten i Bøler kirke
Barnet over inngangen

Ikke alle ser det like godt. Men løfter en blikket når en går inn i kirken, vil en se hovedutsmykningen til Barbro Raen Thomassen. Mer synlig er de tre kvadratiske speilboksene hun har laget i midtgangen i kirkerommet. Barbro Raen Thomassen har selv skrevet en tekstpresentasjon av det hun har laget.
(fra DEN NORSKE KIRKE / BØLER)
_________________________________________________________________________________

 
Engler i billedkunsten, lokale kunstnere og kunsthåndverkere stiller ut. En utstilling som rommer alt du kan ønske deg og en fryd for øyne, ører, ganen og vinger. 25. november braker det løs, med storslått og multivisuell åpning i kirkens hovedrom og påfølgende salgsutstilling. Englekunst, -mat, -musikk, -dikt, -kunsthåndverk og mye mer! Her blir det ikke spart på noe, hele 20 kunstnere er sammen om utstillingen, som varer til 16. desember.

(fra hjemmesiden til BØLER KIRKE!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar